Audiovisual sobre l’ascensió al McKinley

Tal com vam anunciar en la crònica de la tertúlia de fa uns dies, l’alpinista Joan Riba va programar una nova xerrada on va projectar una sèrie de fotografies de l’ascensió al McKinley, així com un video documental d’un quart d’hora de duració filmat per ell mateix.

Esta nova sessió es va celebrar el dimecres 8 d’agost al recinte de les piscines. Afortunadament, esta vegada no va vindre cap tronada i la xerrada es va podre fer amb tots els recursos audiovisuals disponibles. Això mos va permetre seguir les peripècies del nostre heroi alpinista quasi com si mos portés a la motxilla. Unes vistes immillorables.

El recorregut de les imatges començava a la botiga on Joan amb els seus companys valencians anava a comprar l’equipament per a fer el viatge, va seguir per aeroports diversos fins arribar a Anchorage (Alaska). Des d’allà es van anar aproximant a la muntanya, a tocar del cercle polar àrtic.

En Joan va comentar que és una muntanya molt dura a causa de les temperatures extremes que hi fa (un fred que pela!), però a canvi té l’avantatge que sempre és de dia (almenys durant el parell de mesos en què és accessible).

Joan Riba va explicar amb detall tota la pujada al cim, que els va costar 17 dies. Curiosament, la baixada la van fer en 3 dies. Estos alpinistes són del que no hi ha.

Les fotografies i el video van ser d’allò més interessant (i refrescant! en les caloroses nits d’esto agost s’agraeix molt veure uns homes ben tapats caminant per la neu, grimpant pel gel, arrecerats de la pluja i de la boira, etc.)

L’assistència de públic va ser considerable, gairebé triplicava les que hi havia el dia de la tertúlia. Es veu que la gent i les tronades no són gaire compatibles. L’expectació era notable i en Joan Riba va contestar amb molta habilitat totes les preguntes i observacions curioses que li van fer.

En finalitzar l’acte, el responsable de la Fundació Crisàlida de Camporrells, Jacinto Marqués, va aprofitar per anunciar un acte que faran el pròxim mes d’octubre que consistirà en fer una cadena humana entre Alcampell i Camporrells. Es busquen voluntaris per a participar-hi, així que estigueu atents (o contacteu amb ells).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s